Könnyű tavaszi ebédnek ígérkezik a sonkába göngyölt pisztráng, amelyben a hús és a hal izgalmas találkozása kerül a főszerepbe.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

8 darab bőr nélküli pisztrángfilé (kb. 80 dkg), 8 szelet vékony, szárított sonka (pl. fekete-erdei), 5 dkg vaj, olaj, 3 szál friss kakukkfű

A puliszkához: 20 dkg kukoricadara, 5 dkg vaj, 10 dkg dió, 3 szál friss kakukkfű, só

1. A pisztrángfiléket csipesszel kiszálkázzuk, majd mindegyiket 1-1 szelet sonkára fektetjük. Megkenjük szobahőmérsékletű vajjal. Szorosan feltekerjük, zsineggel megkötözzük.

2. Serpenyőben kevés olajon, folyamatosan forgatva, a kakukkfüveket mellétéve kb. 20 perc alatt megsütjük.

3. A puliszkához négyszeres mennyiségű vizet forralunk, sózzuk, beleöntjük a kukoricadarát, és habverővel kevergetve, kis lángon megfőzzük. A tűzről lehúzva belekeverjük a vajat, majd tálaláskor megszórjuk kakukkfűlevelekkel és dióval. A pisztráng mellé kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 759 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/3. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre