Tavaszi finomság ebédre: csirkecomb paszternákkal és citrusos puliszkával

Tavasszal nemcsak az életvitelünk, de főzési stílusunk is megváltozik egy kicsit. Üdébb, frissebb és talán színesebb alapanyagokkal is bátrabban dolgozunk. Ehhez a lendülethez hoztunk most egy kiváló receptet:

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

8 darab alsó csirkecomb, só, bors, 30 dkg paszternák, 5 dl tej, 25 dkg kukoricadara, kb. 5 dkg vaj, 2 darab citrom

1. A combokat megmossuk, kb. 5 dl vízben feltesszük főzni. Sózzuk, borsozzuk, 10 perc után hozzáadjuk a meghámozott, egészben hagyott paszternákokat.

2. Mikor átpuhult, leszűrjük a levét, egy másik edényben összekeverjük a tejjel. Sózzuk, majd belekeverjük a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük.

3. A félkész csirkecombokat 5 percig pirítjuk a vajon minden oldalukon. Ugyanígy megsütjük a félbevágott paszternákokat is a serpenyőben.

4. A citromokat cikkekre vágjuk, kevés levet a puliszkába keverünk. A többi citromdarabot a tányérokra halmozzuk. Mellétesszük a puliszkát, végül a sült combokat és a zöldséget.

ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 581 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter