HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
8 darab alsó csirkecomb, só, bors, 30 dkg paszternák, 5 dl tej, 25 dkg kukoricadara, kb. 5 dkg vaj, 2 darab citrom
1. A combokat megmossuk, kb. 5 dl vízben feltesszük főzni. Sózzuk, borsozzuk, 10 perc után hozzáadjuk a meghámozott, egészben hagyott paszternákokat.
2. Mikor átpuhult, leszűrjük a levét, egy másik edényben összekeverjük a tejjel. Sózzuk, majd belekeverjük a kukoricadarát. Folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük.
3. A félkész csirkecombokat 5 percig pirítjuk a vajon minden oldalukon. Ugyanígy megsütjük a félbevágott paszternákokat is a serpenyőben.
4. A citromokat cikkekre vágjuk, kevés levet a puliszkába keverünk. A többi citromdarabot a tányérokra halmozzuk. Mellétesszük a puliszkát, végül a sült combokat és a zöldséget.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 581 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter