Ötletek az ünnepi asztalra: sárgarépával és cukkinivel sült nyúlcomb

Finom húsos fogást ajánlunk az ünnepi asztalra és a tavaszi napokra. Ha szeretitek a nyúlcombot és feldobnátok a húsvéti menüt valami különlegessel, akkor mindenképpen készítsétek el ezt az ételt!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

4 darab nyúlcomb, só, bors, 1 evőkanál dijoni magos mustár, 1 kávéskanál szárított oregánó, 1 kávéskanál őrölt szerecsendió, 3 dl leszűrt húsleves, olaj, 50 dkg zsenge sárgarépa, 50 dkg cukkini, 6 szál kakukkfű

1. A nyúlcombokat sózzuk, borsozzuk, bedörzsöljük a mustárral, megszórjuk az oregánóval és a szerecsendióval. 1 órát állni hagyjuk a hűtőben, majd magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a húslevest és kevés olajat.

2. A 150 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük kb. 45 percre, majd mellérakjuk a tisztított, nagyobb darabokra vágott zöldségeket és a kakukkfüvet. További 40 percig sütjük 150 °C-on.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + PÁCOLÁS
SÜTÉS 85 PERC
KALÓRIA 556 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter