Szeretitek a paprikás krumplit? Mit szólnátok egy olyan verzióhoz, amelyben a parázsburgonyáé és a friss zöldségeké a főszerep? Szerintünk érdemes kipróbálni a tavaszi változatot!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

25 dkg vöröshagyma, olaj, 2-2 darab paradicsom és tölteni való paprika, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1,5 kg parázsburgonya, 20 dkg szárazkolbász, só, 20 dkg koktélparadicsom, 4-5 szál újhagyma zöldje

1. Az apróra vágott vöröshagymát megpirítjuk olajon, majd hozzáadjuk a szintén apró kockákra vágott paprikát és paradicsomot. Megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük 5 dl vízzel, és közepes lángon főzzük 20-25 percig. Sűrűbb legyen a szaft, ha kell, időnként pótoljuk a folyadékot.

2. Hozzáadjuk a nagyon alaposan megmosott burgonyát, a felkarikázott kolbászt, megsózzuk. Kb. 15 perc alatt megfőzzük. A legvégén óvatosan beleforgatjuk a leforrázott, meghámozott koktélparadicsomokat. (Aki nem szeretné hámozni, rajta hagyhatja a paradicsom héját.) Megszórjuk az apróra vágott újhagymazölddel, és tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
KALÓRIA 417 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/5. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre