Unjátok, netán nem is szeretitek az édes kekszeket? Akkor nektek való ez a kicsit sem hétköznapi sós rágcsálnivaló, amit a parmezán és a pesto kettőse bolondít meg. Nem fogtok csalódni!

HOZZÁVALÓK KB. 50 DKG-HOZ:

10 dkg pesto, 10 dkg vaj/margarin, 25 dkg liszt + a nyújtáshoz, 1-1,5 dkg só, 10 dkg reszelt parmezán, 1 tojás + 1 tojás a kenéshez

1. A pestót sűrű szűrőn vagy anyagon jól lecsepegtetjük, hogy ne legyen olajos.

2. A tésztához kissé elmorzsoljuk a vajat/ margarint a liszttel, sóval, a reszelt parmezán felével és a lecsöpögtetett pestóval, majd sima tésztává gyúrjuk 1 tojással. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük pihenni.

3. A tésztát lisztezett munkalapon 2-4 mm vastagra nyújtjuk, és 4-6 cm átmérőjű kiszúróval (vagy pohárral) kiszaggatjuk.

4. Megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a maradék reszelt parmezánnal, majd sütőpapírral fedett sütőlemezre rakjuk a korongokat egymástól néhány centiméter távolságra. 170 °C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 8-10 perc alatt.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 8-10 PERC
KALÓRIA 2353 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, további 4 különleges sós keksz társaságában.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre