Készítsetek quesadillát otthon! Hogy miért? Mert nem kell hozzá sok idő, mert szuper ebéd- vagy éppen vacsoratipp, és mert bármilyen hússal, zöldséggel és sajttal variálhatjátok. Mi most egy csirkés-kukoricás receptet mutatunk:

HOZZÁVALÓK 4-6 SZEMÉLYRE:

40 dkg csirkemellfilé | só, bors | olívaolaj 20 dkg csemegekukorica (konzerv) 40 dkg hámozott, darabolt paradicsom (1 konzerv) 2 gerezd fokhagyma | 1 kis fej lila hagyma 1-1 kávéskanál morzsolt oregánó, majoránna, bazsalikom 8 darab tortillalap | 20 dkg füstölt sajt

1. A csirkemelleket felkockázzuk, sózzuk, kevés olajon pár perc alatt megsütjük. Levesszük a tűzről, amikor kissé kihűlt, még kisebb darabokra vágjuk. Hozzáadjuk a leszűrt kukoricát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és beleaprítjuk a hagymákat, belekeverjük a fűszereket.

2. Egy serpenyőt kiolajozunk, belehelyezünk egy tortillalapot, megszórjuk reszelt sajttal. Rákanalazunk a paradicsomos raguból kb. egy cm vastagon. A ragu tetejére is sajtot szórunk, végül befedjük egy másik tortillalappal. Hevíteni kezdjük a serpenyőt, 5 perc után megfordítjuk a „szendvicset”. További 3 percig sütjük, de vigyázunk, hogy ne égjen le. (Ugyanígy készítjük el a többi lapot. )

3. Tányérra borítjuk/csúsztatjuk, 4 egyenlő részre vágjuk. Fokhagymás tejföllel, guacamoléval vagy salsa szósszal kínálhatjuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 344 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/5. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter