HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:
6 tojás, 5 dkg durumliszt, 1 dl tej (helyettesíthető rizstejjel), só, frissen őrölt bors, 3 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál paradicsomszósz, 10 dkg szeletelt szalámi, 10 dkg koktélparadicsom, 5 dkg magozott olívabogyó, 12,5 dkg mozzarella
1. A tojásokat villával enyhén verjük fel, keverjük csomómentesre a durumliszttel, majd adjuk hozzá a rizstejet. Sózzuk, borsozzuk. Egy tapadásmentes serpenyőt hevítsünk fel, öntsünk bele kevés olívaolajat, majd két adagban süssük ki az omlettet (maradjon enyhén remegős).
2. Tegyük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, kenjük meg a paradicsomszósszal. Helyezzük rá a szalámikarikát, a felezett koktélparadicsomot, szórjuk rá az olívabogyót. Tépkedjük rá a mozzarellát, majd 230 °C-ra előmelegített sütőben süssük össze 5 perc alatt.
Egy adag szénhidráttartalma: 13,5 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 5 PERC
KALÓRIA 502 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/5. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept és fotó: Vrábel Kriszta