Szoktatok perecet sütni? Ha igen, akkor azért, ha nem, akkor azért vegyétek fel ezt a receptet a listátokra! Garantáltan a család kedvence lesz a finomság!

HOZZÁVALÓK 16 DARABHOZ:

50 dkg liszt + a nyújtáshoz, 2 teáskanál só, 2 teáskanál barna nádcukor, 3 dkg reszelt parmezán, 1,5 teáskanál szárított rozmaring, 2 dkg friss élesztő, 3 dl langyos víz, 5 dkg puha vaj/margarin, olvasztva, 5 dkg szódabikarbóna, durva só a szóráshoz

1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a barna cukrot, a reszelt parmezánt és a rozmaringot, rámorzsoljuk az élesztőt. Dagasztani kezdjük a langyos vízzel, mikor összeáll, beleöntjük az olvasztott vajat/margarint, majd alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

2. Enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, és 16 egyforma részre osztjuk. Egyenként megsodorjuk mindegyiket egy 2-3 cm átmérőjű rúddá, majd pereccé formázzuk.

3. Nagy lábasban vizet forralunk, amikor forr, takarékra vesszük a lángot. Beleszórjuk a szódabikarbónát, és egyesével a vízbe tesszük a pereceket 1 percre, félidőben megfordítjuk.

4. Sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük a pereceket, megszórjuk durva sóval, 200 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük kb. 25 perc alatt.

Tipp: Sütés előtt megszórhatjuk durva só helyett reszelt sajttal is.

ELKÉSZÍTÉS 60 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 25 PERC KALÓRIA 156 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, még több különleges finomsággal együtt!

Recept és fotó: Nagy Tünde