HOZZÁVALÓK 30 DARABHOZ:
A tésztához: 3 dl víz , 10 dkg vaj/margarin, csipet só, 15 dkg liszt, 4 tojás
A krémhez: 25 dkg eper, 3 evőkanál cukor, 50 dkg mascarpone
A beforgatáshoz: 5-8 dkg vaj/margarin, olvasztva, 1 teáskanál őrölt fahéj, 4 evőkanál cukor
A szószhoz: 10 dkg étcsokoládé
1. A tésztához összeforraljuk a vizet a vajjal/margarinnal, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet, és addig kevergetjük, míg a massza összeáll tésztagombóccá. Keverőkaros robotgéppel kicsit hűtjük a tésztát, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat is.
2. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire kb. 4 cm-es csíkokat húzunk. 200 °C-ra előmelegített sütőben sütjük 20 percig, majd 180 °C-on még 10 percig.
3. A krémhez a tisztított, feldarabolt epret összeforraljuk a cukorral, majd kihabosítjuk a mascarponéval. Habzsákba töltjük, és a kihűlt churrosokba nyomjuk.
4. A beforgatáshoz felolvasztjuk a vajat/margarint, megkenjük vele a churrosokat, majd a fahéjjal kevert cukorba forgatjuk.
5. A szószhoz a csokoládét felolvasztjuk, kevés vizet adagolunk hozzá, majd a churrosokra öntjük a szószt, de bele is mártogathatjuk.
ELKÉSZÍTÉS 60 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 120 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, még több különleges édességgel együtt!
Recept és fotó: Nagy Tünde