A júniusi Nők Lapja Konyhában olyan húsételek receptjeit gyűjtöttük össze, melyeket frissen és melegen, de akár másnap hidegen is bátran elfogyaszthattok. Ezekből mutatunk most egy finom fogást:

HOZZÁVALÓK 6-8 SZEMÉLYRE:

1,5 kg filézett sertéskaraj, só , bors, 1 darab tubusos paprikakrém (csemege vagy csípős, 10-12 dkg), 25 dkg bacon, 15 dkg sertészsír

1. A karajt lehártyázzuk, az oldalától indulva úgy vágjuk ketté, hogy a másik felén egyben maradjon, tehát vágunk egy hatalmas nyitott szeletet. Műanyag fólia alatt kissé kiklopfoljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

2. Egyik felét megkenjük a paprikakrémmel, rászórjuk a felkockázott bacont. Szorosan feltekerjük, zsineggel megkötözzük. Megkenjük a sertészsír felével. 140 °C-ra előmelegített sütőben 2,5 órán át sütjük, majd alufóliával letakarva 30 percet pihentetjük.

3. Lefejtjük róla a zsineget, és műanyag fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe. Ha melegen fogyasztjuk, a maradék zsíron átpirítjuk a szeleteket. Sült paprikával tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + PIHENTETÉS
SÜTÉS 150 PERC
KALÓRIA 410 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent meg még több nagyszerű húsos menüvel együtt!

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre