Palacsinta egy kis csavarral – Így készítsd mogyorókrémes változatban, tejszínhabbal!

Ha a juhtúrós-snidlinges perec és a háromféle salátaöntet után egy kis édességre fáj a fogatok, receptvideós sorozatunk új, palacsintás részét ne szalasszátok el megnézni!

MOGYORÓKRÉMES-TEJSZÍNHABOS CSÚSZTATOTT PALACSINTA

HOZZÁVALÓK 25-30 DARABHOZ:

6 tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, 3,5 dl tej, 8 dkg vaj/margarin, csipet só, 45 dkg mogyorókrém, 2,5 dl hideg habtejszín, 2 evőkanál mascarpone, 1-2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejet, az olvasztott vajat/margarint. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, majd a lisztes részhez forgatjuk.

2. Serpenyőben egymás után sütjük a palacsinták egyik oldalát 2-3 percig (míg látjuk, hogy szinte a teteje is megsül – nem kell megfordítani!), majd egy tányérra csúsztatjuk, mogyorókrémmel megkenjük. A következőt mindig a már megkent darabra csúsztatjuk.

3. A tejszínt felverjük a mascarponéval, és a palacsintatortára kenjük. Kakaóporral megszórjuk.

 

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha Desszert különszámában jelent meg.

A videóban szereplő kezekért és a receptekért köszönet Ízbolygó Tündének!