Szeretitek a lecsót? És a padlizsánt? Akkor készítsétek el együtt a kettőt! Izgalmas zöldséges nyári étel a legmelegebb napokra. Mutatjuk a receptet!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg lecsópaprika, 1 kg paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, olaj, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1-1 kis csokor petrezselyem és koriander, 2 közepes padlizsán

A raguhoz: 1 fej vöröshagyma, olívaolaj, 30 dkg darált marhahús, frissen őrölt római kömény, 1-1 csipet őrölt fahéj és szerecsendió, 50 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma

1. A raguhoz a finomra vágott vöröshagymát kevés olívaolajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a darált húst, pirítsuk le, majd fűszerezzük sóval, borssal, római köménnyel, fahéjjal és szerecsendióval. Dobjuk bele a meghámozott, felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, és lassú tűzön kb. 1 óra alatt főzzük puhára a húst, krémesen sűrűre a ragut. Ha szükséges, kevés vizet önthetünk a szafthoz.

2. A lecsóhoz karikázzuk fel a kicsumázott paprikát, a paradicsomot kockázzuk össze. Az apóra kockázott vöröshagymát dinszteljük meg olajon, szórjuk rá a pirospaprikát, forgassuk át. Tegyük bele a zöldségeket és a zúzott fokhagymát.

3. Sózzuk, borsozzuk, lefedve fonnyasszuk össze a lecsót 15-20 perc alatt. (Nem kell készre főzni!) Keverjük el benne a sűrített paradicsomot, a vágott petrezselymet és koriandert.

4. A padlizsánokat vágjuk ketté, a magházukat vájjuk ki, sózzuk, borsozzuk a padlizsáncsónakokat. Szedjük a lecsót tűzálló tálba, ültessük rá a padlizsánokat, majd töltsük meg a húsraguval.

5. Fóliával lefedve süssük 20-25 percet 230 °C-ra előmelegített sütőben, majd fólia nélkül további 10 percet.

ELKÉSZÍTÉS 60 PERC + FŐZÉS
SÜTÉS 30-35 PERC
KALÓRIA 471 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent meg még több nagyszerű húsos menüvel együtt!

Recept és fotó: Vrábel Kriszta