Gyümölcsös csokivarázs: banános-málnás brownie-falatok

Ha szeretitek a klasszikus brownie-t, de a nyárra való tekintettel elkészítenétek egy kicsit gyümölcsösebb formában, akkor ez egy nektek való recept. Banán- és málnadarabokkal sütve, esetleg egy kis vaníliafagylalttal tálalva biztosan a család kedvence lesz az édesség.

HOZZÁVALÓK EGY 30X30 CM-ES TEPSIHEZ:

2 darab banán, 18 dkg cukor, 10 dkg vaj/margarin, 15 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 15 dkg étcsokoládé, csipet só, 10 dkg málna (mirelit)

1. A banánt robotgéppel összedolgozzuk a cukorral és az olvasztott vajjal/margarinnal. Hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a kakaóport, a gőz felett vagy mikróban megolvasztott étcsokoládét és a sót, majd egy sütőpapírral bélelt, 30×30 cm-es formába simítjuk.

2. Beleszórjuk-keverjük a (fagyott) málnát, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Ne süssük túl, ahogy hűl a tészta, még sűrűsödik! Apró kockákra felszeletelve kínáljuk.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 3296 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/01. lapszámában jelent meg, még több különleges édességgel együtt!

Recept és fotó: Nagy Tünde