Csokoládémousse-os málnás szelet, az isteni és látványos desszert

Ellenállhatatlan finomság a csokimousse, főleg, ha ellensúlyozzuk egy kis gyümölccsel! Ezúttal málnával párosítottuk, íme a végeredmény:

HOZZÁVALÓK 18 SZELETHEZ:

A piskótához: 9 tojás, 18 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor, 18 dkg liszt

A mousse-hoz: 4 tojássárgája, 8 dkg cukor, 4 dl hideg habtejszín, 10 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál zselatin, 10 dkg málna

A málnapudinghoz: 30 dkg málna, 7,5 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor

A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé, 18 szem málna

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd beleforgatjuk a sárgáját, végül sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. A masszából sütőpapírral bélelt tepsikbe kenünk 3 darab, vékony, 20×30 cm-es lapot. (Ha nincs ennyi tepsink, egymás után sütjük.) 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük laponként 8-10 perc alatt. Az egyik piskótalapot visszahelyezzük sütőpapírral bélelt, magas peremű, 20×30 cm-es tepsibe.

3. A málnapudinghoz felforraljuk a málnát 1 dl vízzel és a cukorral, majd besűrítjük az 1 dl vízben elkevert vaníliás pudingporral. Még melegen a tepsibe készített lapra kenjük, és befedjük egy másik piskótalappal. Félretesszük hűlni.

4. A mousse-hoz a tojássárgáját a cukorral vízgőz fölött csípősre melegítjük (csíp, ha beledugjuk az ujjunkat), majd kihűlésig habbá verjük. Beleforgatjuk a habbá vert tejszínt, a gőz felett vagy mikróban megolvasztott csokoládét, végül a fél dl hideg vízben megduzzasztott, (mikróban) megmelegített zselatint.

5. A mousse-t az egyenletesen a pudinggal összetöltött lapokra kenjük, beleszórjuk a friss málnaszemeket, végül befedjük a harmadik lappal. A hűtőbe tesszük dermedni.

6. Kivesszük a tepsiből, és vízgőz fölött/ mikróban megolvasztott étcsokoládéval egyenletesen bevonjuk. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük, tálalás előtt friss málnával díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 70 PERC + HŰTÉS
SÜTÉS 3×8-10 PERC
KALÓRIA 317 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/6. lapszámában jelent meg még több isteni süteménnyel együtt!

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós