Parmezános-bazsalikomos csirkemell, a könnyű serpenyős fogás

Izgalmas parmezános-bazsalikomos húsételt ajánlunk, amelyhez még a sütőt sem kell bekapcsolni. Elő a serpenyővel, mi pedig mutatjuk a receptet!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

20 dkg parmezán, reszelve, 10 dkg zsemlemorzsa, 80 dkg csirkemellfilé, só, 3 tojás, olaj, 4 dl főzőtejszín, 8 levél bazsalikom

1. A reszelt parmezán felét összekeverjük a zsemlemorzsával. A csirkemellből szeleteket vágunk, sózzuk, majd a felvert tojásba és a sajtos morzsába forgatjuk.

2. Serpenyőben, kevés olajon, kis lángon mindkét oldalán megsütjük 8-8 perc alatt, majd felöntjük a tejszínnel. Hozzáadjuk az aprított bazsalikomot és a maradék sajtot. Megsózzuk, összeforraljuk, így tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
KALÓRIA 827 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű menüvel együtt. 

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter