Egy igazán kiadós ebédre vágytok? Akkor a következő receptet ne hagyjátok ki! A hagymával sült sertéstarja és a kukoricás tócsni különleges párosától biztosan megnyaljátok majd mind a tíz ujjatokat.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 nagy fej vöröshagyma | olívaolaj | 80 dkg sertéstarja | só, bors | 2 gerezd fokhagyma

A tócsnihoz: 15 dkg liszt | 1 dl tej | 1 tojás | 40 dkg kukorica (konzerv, mirelit és friss is jó) | 1 fej vöröshagyma | 2 gerezd fokhagyma | 1 kis csokor snidling | 2 evőkanál olívaolaj + a sütéshez | fél citrom leve | 1 kávéskanál szódabikarbóna | 20 dkg félkemény sajt | 1 darab hegyes, erős paprika | 3-4 dl tejföl

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. Pirítani kezdjük olívaolajon, majd rátesszük a vastag ujjnyira szeletelt sertéstarját. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük a finomra vágott fokhagymával. Lefedve pároljuk kb. 15 percig, közepes lángon. Félidőben megfordítjuk. Ezután levesszük a fedőt, ellenőrizzük, hogy átsült-e. Ha nem eléggé puha, fedő nélkül készre sütjük.

2. A tócsnihoz összedolgozzuk a lisztet a tejjel, a tojással és az előfőzött kukoricaszemekkel. (Ha konzerv kukoricát használunk, nem kell előfőzni, csak leszűrni.) Sózzuk, borsozzuk, és az egyik gerezd, finomra vágott fokhagymát, illetve a finomra vágott vöröshagymát is hozzáadjuk. Az aprított snidlinget és az olívaolajat belekeverjük. Belefacsarjuk fél citrom levét, hozzáadjuk a szódabikarbónát, legvégül belereszeljük a sajtot. (Apríthatunk bele erős paprikát is.)

3. Hűtőszekrényben pihentetjük 20 percet, majd ujjnyi vastag lepényeket formázunk a masszából. Kevés olajon, 2-3 percig sütjük mindkét oldalukat, majd papírtörlőn lecsepegtetjük. A sózott, másik gerezd reszelt fokhagymával kevert tejföllel együtt a sertéstarja mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC + PIHENTETÉS
KALÓRIA 1160 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű menüvel együtt. 

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter