HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
30 dkg színes koktélparadicsom, 40 dkg cukkini, 4 fej lila hagyma, 15 dkg csiperkegomba, 80 dkg sertésszűz, só, bors, olaj
1. A koktélparadicsomokat félbe, a többi (előzőleg megtisztított) zöldséget kockákra vágjuk.
2. A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon körbesütjük. Tepsibe tesszük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 15 perc alatt.
3. Közben egy nagy serpenyőben felforrósítunk kevés olajat, külön-külön megpirítjuk rajta a zöldségeket. Ami elkészült, azt egy lábasba öntjük, összekeverjük, majd a legvégén sózzuk és borsozzuk. A felszeletelt szűzzel tálaljuk.
Tipp: A zöldségragut ízesíthetjük friss fűszernövényekkel, zúzott fokhagymával és csilivel is.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 15 PERC
KALÓRIA 440 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg több nagyszerű fogással együtt.
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre