HOT DOG KIFLI ALAPRECEPT:
HOZZÁVALÓK 8 DARABHOZ:
50 dkg liszt + a nyújtáshoz, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2,5 dkg friss élesztő, 2 dl tej, 15 dkg natúr joghurt, 5 dkg vaj/margarin olvasztva, 1 tojássárgája a kenéshez
1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, joghurtot, valamint az olvasztott vajat/margarint. Alaposan kidagasztjuk a tésztát, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
2. Nyolc egyforma részre osztjuk, lisztezett felületen mindegyikből kb. 20×10 cm-es téglalapokat nyújtunk, a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük. Tojássárgájával megkenjük, és 200 ºC-ra előmelegített sütőben megsütjük 25-30 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + KELESZTÉS
SÜTÉS 25-30 PERC
KALÓRIA 331 KCAL/DARAB
AVOKÁDÓS, SAJTOS HOT DOG JALAPENÓVAL
HOZZÁVALÓK 4 DARABHOZ:
2 darab érett avokádó, só, frissen őrölt bors, 2 teáskanál (frissen facsart) citromlé, 2 szál újhagyma, 4 darab baconba tekert virsli, 4 darab hot dog kifli, 12 dkg zsíros sajt (pl. edámi, cheddar, ementáli), csípős jalapeno ízlés szerint
1. Az avokádót megtisztítjuk, a húsát villával összenyomjuk, sózzuk, borsozzuk, citromlével meglocsoljuk. Kevés apróra vágott újhagymával összekeverjük.
2. A virsliket serpenyőben megsütjük. A kiflibe kenünk a krémből, rátesszük a virslit és a sajtszeleteket. Felkarikázott jalapenóval tehetjük pikánssá.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
KALÓRIA 819 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/7. lapszámában jelent meg három további hot dog variációval együtt.
Recept és fotó: Nagy Tünde