Ha szeretitek a mogyorókrémes édességeket, akkor nektek való ez a panna cotta desszert! Mindössze néhány hozzávalóra, 30 perces összeállítási időre, és egy éjszakányi hűtésre lesz szükségetek. Mutatjuk a receptet!

HOZZÁVALÓK 4 ADAGHOZ:

1 dl tej, 4 dl habtejszín, 5 dkg cukor, 5 lap zselatin, 10 dkg mogyorókrém

A díszítéshez: 5 dkg török mogyoró, 2 dl hideg habtejszín habbá verve

1. A tejet összekeverjük a tejszínnel és a cukorral, forráspontig melegítjük. A zselatinlapokat hideg vízben felpuhítjuk, kinyomkodjuk, majd a tejszínes tejhez adjuk, feloldjuk benne. Belekeverjük a mogyorókrémet is.

2. Hideg vízzel kiöblített, kb. 1,5 dl-es poharakba/csészékbe vagy szufléstálkákba szedjük, a hűtőben egy éjszakát hűtjük.

3. A poharakat meleg vízbe mártjuk, tálra borítjuk a panna cottát. Durvára vágott mogyoróval és tejszínhabbal díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 693 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több krémdesszerttel együtt. 

Recept és fotó: Nagy Tünde