Zöldséges, mascarponés spagetti, a húsmentes kedvenc

Ha egy igazán könnyed húsmentes fogásra vágytok, akkor jó helyen jártok! Finom tejszínes, mascarponés, zöldséges receptet ajánlunk, amit mindössze fél óra alatt a családi asztalra tehettek. Kíváncsiak vagytok?

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg spagetti, 2 szál sárgarépa (kb. 40 dkg), 30 dkg cukkini, 1 darab piros kaliforniai paprika, olaj, 1 teáskanál szárított oregánó, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 3 dl főzőtejszín, 25 dkg mascarpone, 2 evőkanál édes csiliszósz

1. A spagettit lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük. A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, és nagy serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk őket. Rászórjuk az oregánót, a zúzott fokhagymát, sót, borsot.

2. Felöntjük a tejszínnel, belekeverjük a mascarponét, összeforraljuk. Édes csiliszósszal tesszük pikánssá, végül beleforgatjuk a kifőzött spagettit is.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 829 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/8. lapszámában jelent meg több nagyszerű tésztás fogással együtt. 

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter