HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg penne tészta, 2 dl főzőtejszín, 20 dkg mascarpone, 10 dkg kéksajt, 10 dkg brie sajt, 10 dkg parmezán sajt, 10 dkg dióbél, 10 dkg rukkola
1. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Serpenyőben felmelegítjük a tejszínt és a mascarponét, belereszeljük a sajtokat, felolvasztjuk, összeforraljuk.
2. A diót 180 ºC-os sütőben 3 percig pirítjuk. A sajtmártáshoz adjuk a tésztát, a megmosott rukkolát, összeforgatjuk. Tálalás előtt megszórjuk a pirított dióval.
Tipp: A sajtokat természetesen variálhatjuk, kerülhet bele gouda, edami, camembert és akár Pecorino Romano is.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 1058 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/8. lapszámában jelent meg több izgalmas sajtos tésztával együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter