Rizses hús gombával és olívabogyóval, a zöldséges egytálétel

Ha egy tartalmas, klasszikus, de mégis új ízeket rejtő fogásra vágytok, akkor ez a receptet mindenképpen próbáljátok ki!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 40 dkg sertéskaraj, 1-1 evőkanál szárított oregánó és kakukkfű, 20 dkg hosszú szemű rizs, 60 dkg csiperkegomba, só, frissen őrölt bors, 1 dl főzőtejszín, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg magozott olívabogyó, fél citrom, 1 kis csokor petrezselyem

1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük puhára az olívaolajon, adjuk hozzá a kockákra vágott sertéshúst és a szárított fűszereket, sózzuk, 10 perc alatt pirítsuk körbe. Öntsük fel 1 dl vízzel, és 40 perc alatt pároljuk puhára, amikor szükséges, pótoljuk a vizet.

2. Szórjuk bele a rizst és a megmosott, lecsöpögtetett, nagyobb darabokra vágott gombát. Sóval, őrölt borssal ízesítsük, majd gazdagítsuk a tejszínnel, és dobjuk bele a zúzott fokhagymát, illetve az olívabogyót. Öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a ragut.

3. Takarékon főzzük készre a rizst, közben pótoljuk a vizet, ha szükséges. Ízesítsük újra sóval, borssal, majd csepegtessünk rá kevés citromlevet. Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 599 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg több különleges recepttel együtt. 

Recept és fotó: Vrábel Kriszta