HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
3 fej vöröshagyma, olaj, 80 dkg darált sertéshús, só, bors, 1 tojás, 5 evőkanál ketchup, 5 evőkanál mustár, 20 dkg csemege uborka, 20 dkg csiperkegomba, 4 dl főzőtejszín
1. Az egyik fej vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a darált húst, sót, borsot és a tojást, alaposan összedolgozzuk.
2. Gombócokat (kb. 4 dkg-os) formázunk a masszából, sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk őket. 160 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 6 percet (azért kell elősütni, hogy a külső része megkeményedjen, és ne essen majd szét a golyó főzés közben.)
3. A maradék két fej hagymát félkarikákra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupot és a mustárt, együtt pirítjuk tovább. Az uborkát csíkokra, a gombát szeletekre vágjuk, majd a hagymához adjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tejszínnel és 1 dl vízzel. Beletesszük az elősütött gombócokat, és kis lángon belefőzzük kb. 20 perc alatt. Kínálhatunk mellé sült burgonyát, főtt rizst is.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 683 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg több különleges darált húsos fogással együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter