Egy igazán autentikus receptet hoztunk, méghozzá a spanyol konyha egyik specialitását. A burgonyatortillát többféle hozzávalóval is elkészíthetitek, mi most egy gombás verziót mutatunk meg. Fogyasszátok reggelire, ebédre vagy akár vacsorára!

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

60 dkg burgonya, olaj, 20 dkg gomba (pl. csiperke, laska), 1 csokor petrezselyem, só, bors, 6 tojás

1. A meghámozott burgonyát uborkagyalun vékonyan felkarikázzuk, majd folyó víz alatt kissé lemossuk. Az olajon 4-5 adagban kissé megpirítjuk (nem kell, hogy színe legyen).

2. A gombát felszeleteljük, szintén megpirítjuk kevés olajon. A burgonyához adjuk a finomra vágott petrezselyemmel együtt.

3. Sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd visszaöntjük a serpenyőbe, és kis lángon, óvatosan, időnként megrázva addig sütjük, míg a tojás alja szép barnára sül. Tányérra borítva, cikkekre felvágva tálaljuk.

Tipp: Gomba helyett tehetünk bele kockázott kolbászt, sonkát, spenótot, reszelt cukkinit, sárgarépát és felkockázott paprikát is.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 258 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/9. lapszámában jelent meg több különleges spanyol fogással együtt. 

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre