Almás-étcsokoládés kekszsütemény, a sütés nélküli édesség

Sütés nélkül, egyszerűen és gyorsan készíthető el a következő desszert, mely kicsik és nagyok arcára is mosolyt csal majd. Ha szeretitek a hagyományos hozzávalókat, valamint a klasszikus ízeket, mindenképpen próbáljátok ki a receptet!

HOZZÁVALÓK EGY 20X30 CM-ES TEPSIHEZ:

50-60 dkg (négyzet vagy téglalap alakú) háztartási keksz

A töltelékhez: 1 kg reszelt alma (héjas, pl. idared), 5 dl almalé, 10 dkg cukor (függ az alma, illetve az almalé édességétől is, akár el is hagyható), 1 (kezeletlen) citrom, 1 kávéskanál őrölt fahéj, 3 csomag vaníliás pudingpor

A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé

1. Egy 20×30 cm-es, magas peremű tepsi alját kirakjuk keksszel. A krémhez összekeverjük a reszelt almát, 3 dl almalevet, a cukrot, a citrom reszelt héját és levét, a fahéjat, felforraljuk, majd besűrítjük a maradék 2 dl almalében elkevert vaníliás pudingporral. Még melegen a kekszre önjük, és egyenletesen elkenjük, majd befedjük egy másik réteg keksszel.

2. A tetejét vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéval díszítjük a képen látható módon tálalásig hűtőszekrénybe tesszük dermedni. (Azért nem húzzuk át egyenletesen a tetejét az olvasztott csokoládéval, mert akkor nem tudnánk szépen felszeletelni a kekszek mentén.)

3. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük a kekszek mentén.

ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 3867 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges süteménnyel együtt. 

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Körmendi Imre