A fogás, ami azonnal felmelegít: savanyúkáposzta-leves virslivel
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
20 dkg füstölt szalonna, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 1 teáskanál fűszerpaprika, 4 darab babérlevél, 40 dkg savanyú káposzta, 1 darab szárított cseresznyepaprika, 8 szál (frankfurti) virsli, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl
1. Az apró kockákra vágott szalonnát lábosban megpirítjuk, rászórjuk a fűszerköményt és a fűszerpaprikát, majd felöntjük kb. 2 liter vízzel. Beletesszük a babérlevelet, a szükség szerint átmosott savanyú káposztát és a cseresznyepaprikát.
2. Kis lángon főzzük 25-30 percig, majd hozzáadjuk a felkarikázott virslit. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk, egyet forralunk rajta, majd tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 613 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg több különleges levessel együtt.
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre
Húsmentesen és fűszeresen: csicseriborsós sütőtökcurry
Nemcsak színeivel, de intenzív fűszereivel is kényeztet ez a nem mindennapi húsmentes étel. És hogy mitől olyan kivételes? Az ősz örök sztárja, a sütőtök mellett a csicseriborsó, a curry, a csilipaprika és a gyömbér gondoskodik a forró élvezetről. Ha meghűltetek volna, reszeljetek még több gyömbért bele!
Az étel receptjét itt találjátok.
Fotó: Vrábel Kriszta
Vörösboros marharagu párolt zöldségekkel, a kiadós ételkülönlegesség
Egy jó vörösboros és marhúsos étel is kell, hogy szerepeljen az őszi fogások között. Ennek megfelelően ajánljuk ezt a laktató, párolt zöldséges fogást, mely garantáltan felmelegít majd titeket a hűvösödő napokon.
A finomság receptjéért kattintsatok ide!
Fotó: Gyugyi Péter
Sült camembert aszalt szilvás almacsatnival, a szezon legjava
A camembert érettsége, valamint a szilva és az alma édeskés ízvilága találkozik ebben a sajtos menüben, amit hideg estékre ajánlunk. Ha kísérleteznétek, és egyéb hozzávalókkal is megkóstolnátok a francia sajtkülönlegességet, akkor kanalazzatok mellé paprika- és hagymalekvárt, vagy tálaljátok pár szelet meleg pirítóssal és vajjal.
Az elkészítés részleteiért kattintsatok ide!
Fotó: Nagy Tünde
Utánozhatatlan ízek egy pohárban: sós karamelles-mascarpónés sütötökkrém
A sütőtökből, édeskés ízének köszönhetően, remek desszert készíthető. Mascarpone krém, habtejszín, fahéj és egy kevés narancshéj felhasználásával olyan édesség kerülhet az asztalra, amelyből biztosan mindenki repetázni fog.
A sütőtökrém receptjét itt találjátok.
Fotó: Vrábel Kriszta
Amivel nem lehet melléfogni: fahéjas-almás pitetorta
Ha ősz, akkor nem maradhat el a klasszikus almás-fahéjas ízvilág sem. Akár hétköznap este, akár hétvégén láttok neki az isteni és látványos sütemény elkészítésének, örömteli és illatos percekben lesz részetek. Fogyasszátok a desszertet forró teával vagy langyos tejjel!
Az édességet elkészítési módját itt találjátok.
Fotó: Kiss-Varga Judit
Összeállította: L. J.