HOZZÁVALÓK 2 ADAGHOZ:
1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 25 dkg csirkemáj, 1 mokkás kanál őrölt pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 5 dkg teljes kiőrlésű zsemle (fél zsemle), 5 dkg reszelt sajt, 1 kis csokor petrezselyem, 1 tojás, 25 dkg nagy fejű csiperkegomba vagy portobello
1. A finomra vágott vöröshagymát dinszteljük puhára az olívaolajon, majd adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott májat. Szórjuk rá az őrölt pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal. 15 perc alatt pároljuk puhára a májat, majd hagyjuk kihűlni.
2. Ezután keverjük hozzá a vízbe áztatott, majd kifacsart zsemlét, a reszelt sajt kétharmadát (a többi tegyük félre), az aprított petrezselymet és a tojást. Dolgozzuk össze a masszát, töltsük az előkészített, megmosott, lecsöpögtetett gombafejekbe, amelyek tönkjét eltávolítottuk.
3. Ültessük a gombafejeket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, szórjuk meg a maradék sajttal, és 220 °C-ra előmelegített sütőben süssük készre 15-20 perc alatt.
4. A töltött gombához kínálhatunk salátát és egy szelet kenyeret is.
Egy adag szénhidráttartalma: 15 gramm.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC
SÜTÉS 15-20 PERC
KALÓRIA 472 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/10. lapszámában jelent meg több diétás fogással együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta