HOZZÁVALÓK EGY 18-20 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:
A tésztához: 20 dkg vaj/margarin, 15 dkg porcukor, 3 tojás, fél csomag sütőpor, 1 (kezeletlen) citrom reszelt héja, 10 dkg darált mák, 20 dkg liszt, 15 dkg magozott szilva
A díszítéshez: 2 dl hideg habtejszín, őrölt fahéj, néhány szem magozott szilva
1. A tésztához habosra keverjük a puha vajat/ margarin a porcukorral, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, végül belefogatjuk a sütőporral, reszelt citromhéjjal és mákkal elkevert lisztet, majd a felkockázott szilvát.
2. A masszát sütőpapírral bélelt, 18-20 cm átmérőjű tortaformába töltjük, egyenletesen elkenjük.
3. 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 50-55 perc alatt, tűpróbával ellenőrizzük. A tetejét habbá vert tejszínnel, fahéjjal és szilvával díszítjük.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 50-55 PERC
KALÓRIA 4257 KCAL/EGÉSZ TORTA
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges tortával együtt.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Körmendi Imre