Egyszerű és nagyszerű: narancslekváros rakott croissant

Előfordul időnként, hogy megmarad otthon néhány darab croissant? Esetleg nem tudjátok, hogy a reggelin kívül, mire használhatnátok fel a pékárut? Segítünk, és eláruljuk, hogyan készíthettek belőle gyorsan és egyszerűen ínycsiklandó édességet!

HOZZÁVALÓK EGY 25 CM ÁTMÉRŐJŰ FORMÁHOZ:

5 tojás, 5 dl tej, 1 (kezeletlen) narancs reszelt héja + 2 narancs a tálaláshoz, 10 dkg cukor, 6 darab croissant, vaj a formához, 15 dkg narancslekvár

1. A tojást villával enyhén felverjük. A tejet 40-50 fokosra felmelegítjük a reszelt narancshéjjal és a cukorral, majd a tojáshoz öntjük.

2. A croissant-t 3 részre tépjük, fél percre a tejbe áztatjuk. A formát kikenjük vajjal, és az aljába rakjuk a megpuhult péksüteményt.

3. Ráöntjük a maradék tejet, ráhalmozzuk a lekvár felét, és 180 ºC-ra előmelegített sütőbe rakjuk 40 percre. Még melegen tálaljuk a maradék lekvárral és a szeletekre vágott naranccsal.

ELKÉSZÍTÉS 20 PERC
SÜTÉS 40 PERC
KALÓRIA 1975 KCAL/EGÉSZ ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/2. lapszámában jelent meg, még több különleges édességgel együtt. 

Recept és fotó: Terei-Vigh Kriszta