Vörösboros-szilvás libaragu, a Márton-napi lakomák fénypontja

Nem érdemes kihagyni a Márton-napi lakomát, amit a novemberi Nők Lapja Konyhában található libás recepteknek köszönhetően akár a saját konyhátokban is megszervezhettek. Nem is szaporítjuk a szót, következzék egy isteni ragu receptje.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

40 dkg vöröshagyma, olaj, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 80 dkg filézett libacomb (bőr nélkül), só, bors, 1 teáskanál szárított majoránna, 4 dl száraz vörösbor, 40 dkg magozott szilva, 1 teáskanál cukor, 1 evőkanál keményítő

1. A finomra vágott vöröshagymát olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, együtt pirítjuk 1-2 percig. A felkockázott húst is hozzáadjuk, majd addig pirítjuk, amíg elveszti a nyers színét. Sózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a majoránnát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, és kis lángon főzzük. (Ha szükséges, pótoljuk az elvesztett vizet.)

2. Amikor a hús majdnem teljesen megpuhult, hozzáöntjük a bort, összeforraljuk. Beledobjuk a kimagozott, felezett szilvát is, a cukorral megszórjuk, végül besűrítjük a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel. Összeforraljuk, tálaljuk. Kínálhatunk mellé galuskát, tésztát vagy főtt burgonyát is.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + FŐZÉS
KALÓRIA 630 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/11. lapszámában jelent több különleges Márton-napi fogással együtt. 

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter