HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
20 dkg kelbimbó, 4 nagyobb méretű csiperkegomba, 40 dkg sütőtök (tisztított mennyiség), 15 dkg basmati rizs, 1 darab csilipaprika, 3 dl natúr joghurt, só, 2 marék bébispenót, 4 tojás, olaj
1. A kelbimbót megmossuk, kettévágjuk, a csúnya külső leveleit eltávolítjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük meghámozott, felkockázott sütőtököt, majd 200 °C-ra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
2. Ekkor mellérakjuk a gombát és a kelbimbót, megsózzuk az összes zöldséget, majd további 15 percig sütjük.
3. A rizst enyhén sós, bő vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csilipaprikát felkarikázzuk, összekeverjük a joghurttal, majd kevés sóval ízesítjük az öntetet. A tojásokból kevés olajon tükörtojásokat készítünk.
4. Négy kerek, mély tálba szétosztjuk a rizst, mellétesszük a sült zöldségeket, a megmosott, lecsepegtetett spenótlevelet, majd meglocsoljuk a csilis joghurttal, és ráhelyezzük a tükörtojást.
ELKÉSZÍTÉS 30 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 402 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/11. lapszámában jelent további négy Buddha-tállal együtt.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina