HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 fél csirkemellfilé (kb. 80 dkg), olaj, 20 dkg magozott olívabogyó, 2 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 dl tej, 1-1 kávéskanál morzsolt oregánó és bazsalikom, só
1. A csirkemellet megsózzuk, és serpenyőben, kevés olajon elősütjük mindkét oldalán. Az olívabogyót késes aprítóban ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, a zsemlemorzsát, a tejet, a fűszereket és sót.
2. A húsokat sütőpapírral fedett sütőlapra tesszük, a tetejüket vastagon beborítjuk az olívás tésztával. 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük. Kínálhatjuk paradicsomos tésztával.
ELKÉSZÍTÉS 20 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 542 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/11. lapszámában jelent több különleges fogással együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter