HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 25 dkg csiperkegomba, 40 dkg csirkemáj, só, bors, majoránna, 2 csokor petrezselyem, 8 darab zsemle, 3 dl tejföl
1. A finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk az olajon, rátesszük a feldarabolt gombát és tisztított, apróra vágott csirkemájat, majd nagy lángon, rövid idő alatt megpirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, valamint a finomra vágott petrezselyemmel.
2. A zsemlék tetejét levágjuk, a belsejét kikaparjuk, erre már nem lesz szükségünk. Az üregeket megkenjük kevés tejföllel, és egy magas peremű tepsibe ültetjük a zsemléket.
3. Beleszedjük a ragut, lefedjük a kalapokkal. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel, és 170 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük 20 perc alatt.
ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 30 PERC
KALÓRIA 640 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/11. lapszámában jelent több különleges töltött zsemlével együtt.
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre