HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
30 dkg burgonya, 40 dkg sárgarépa, 25 dkg kemény kecskesajt, 2 tojás, fél kávéskanál őrölt koriander, só, 4 evőkanál liszt, olaj
1. A hámozott burgonyát és sárgarépát, illetve a kecskesajtot nagy lyukú reszelőn, külön-külön tálba lereszeljük.
2. A répát összekeverjük a burgonyával, a tojással, a korianderrel és sóval, majd hozzáadjuk a lisztet és a kecskesajtot.
3. Alaposan elkeverjük, gyorsan pogácsákat formázunk a masszából. (Azért nem szabad állni hagyni a masszát, mert a só miatt a burgonya vizet ereszt, és szétesik a lepény.) Serpenyőben, kevés olajon közepes lángon mindkét oldalán megsütjük a pogácsákat. Szárnyasokhoz nagy finom!
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC
KALÓRIA 308 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/12. lapszámában jelent több különleges körettel együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter