HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 darab zöld kaliforniai paprika, 10 dkg pörkölt, sós tökmag, 4 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál őrölt római kömény, só, bors, 80 dkg csirkemellfilé, hurkapálcikák a nyárshoz, 1 csokor snidling
1. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a megmosott, megtisztított, félbevágott vöröshagymát, a kimagozott, félbevágott paprikákat, majd 170 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.
2. Ezután mixerbe tesszük a tökmaggal együtt, hozzácsurgatjuk a visszamaradt olajos levet, beleöntjük a tejfölt, a reszelt fokhagymát, a római köményt, enyhén borsozzuk, majd összeturmixoljuk. Sózzuk.
3. A csirkemellet ujjnyi vastag kockákra vágjuk, megolajozzuk, sózzuk, borsozzuk. Kis pálcikanyársakra felszúrjuk, majd a hűtőszekrényben pihentetjük kb. 1 órán át. (Aki siet, kihagyhatja a pácolást.)
4. Felhevítünk egy teflonserpenyőt, és zsiradék nélkül „grillezni” kezdjük a nyársakat. Ha túlzottan pirulna, locsolhatunk alá 1-2 evőkanál olívaolajat. 3-3 percig sütjük minden oldalán, majd levesszük a tűzről, és a serpenyő visszamaradt hőjével melegen tarjuk tálalásig. Köretként kínálhatunk mellé kuszkuszt, főtt rizst, esetleg krumplit, illetve a tökmagkrémet. Tálaláskor a csirkenyársakat megszórjuk aprított snidlinggel.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 571 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/12. lapszámában jelent több különleges fogással együtt.
Recept: Hernyák Tomi
Fotó: Gyugyi Péter