A hétvégi menü sokszor okoz fejtörést a háziasszonyoknak, talán pont nektek is, de ezzel a recepttel nem foghattok mellé.

23ce

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

60 dkg tarjafilé | só, bors | olaj | 30 dkg zöldborsó | 3 dkg vaj | 2 dl tej cukor | szerecsendió | 1 dl főzőtejszín | 1 teáskanál étkezési keményítő | 30 dkg sárga burgonya

1. A tarjából vékony szeleteket vágunk, besózzuk, borsozzuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük 3-3 perc alatt.

2. A zöldborsót a vajon átmelegítjük, majd felöntjük a tejjel. 1 evőkanál cukorral, sóval, borssal és őrölt szerecsendióval ízesítjük. Összeforraljuk, hozzáadjuk a tejszínt, majd az 1 dl hideg vízzel elkevert keményítőt. Beforraljuk, levesszük a tűzről.

3. Az elősütött húst egy magas falú tepsibe tesszük, ráöntjük a borsót. A tetejére megpucolt, nagyon vékony szeletekre vágott burgonyát fektetünk úgy, hogy teljesen befedje. 160 ºC-on kb. 40 perc alatt megsütjük.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 40 PERC
KALÓRIA: 730 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg, melyben még több finom, és gyorsan összeállítható húsos fogást is találhattok.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter