HOZZÁVALÓK KB. 20 DARABHOZ:
15 dkg fehér csokoládé, 1,5 dl kókusztej, 10 dkg kókuszreszelék, 20 dkg tejcsokoládé
1. A darabokra tördelt fehér csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor már csak néhány kockának kell felolvadnia, levesszük a vízgőzről, és addig keverjük, amíg az összes csokoládé elolvad. Ekkor beleöntjük a kókusztejet, elkeverjük, hozzászórjuk a kókuszreszeléket is. Alaposan összekeverjük, majd a hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára (de legalább 3-4 órára).
2. Miután megdermedt a kókuszos csokoládé, kivesszük a hűtőből, szaloncukrokat formázunk belőle (kb. egy teáskanálnyi mennyiségből lesz egy darab), és 10 percre a fagyasztóba tesszük.
3. Ezalatt vízgőz felett megolvasztjuk a darabokra tört tejcsokoládé felét, majd levéve a vízgőzről beletörjük a másik felét is. Addig kevergetjük, amíg az teljesen felolvad.
4. Kivesszük a fagyasztóból a szaloncukrokat, és villára téve belemártjuk az olvadt tejcsokoládéba. (Érdemes kisebb, mélyebb tálkába tenni, így bele tudjuk mártani a darabokat.) Sütőpapírra téve hagyjuk teljesen megdermedni. Sütőpapírba, majd selyempapírba (sztaniolba) csomagoljuk. Hűtőben néhány napig biztosan eláll.
ELKÉSZÍTÉS 40 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 144 KCAL/DARAB
A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2019/3. lapszámában jelent meg több karácsonyi finomsággal együtt.
Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina