A saláta nem csak a tavaszi és nyári étrend része, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a következő receptünk. A káposztával, zellergumóval, sárgarépával és napraforgómaggal készült fogás ráadásul még a téli vitaminpótlásról is gondoskodik.

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

30 dkg fejes káposzta, 30 dkg lila káposzta, 1 fej vöröshagyma, 2 szál sárgarépa (kb. 30 dkg), 10 dkg zellergumó, 2 dl tejföl, 3 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár, só, bors, 1 evőkanál 10%-os ecet, 1 evőkanál olívaolaj, 20 dkg főtt, füstölt császárszalonna, 7 dkg napraforgómag

1. A zöldségeket megtisztítjuk, mindegyiket lereszeljük nagy lyukú reszelővel. Nagy keverőtálban összekeverjük őket.

2. Egy másik kisebb edényben összekeverjük a tejfölt a majonézzel, a mustárral, sóval, borssal, az ecettel és az olajjal. A dresszinget alaposan összeforgatjuk a zöldségkeverékkel.

3. A szalonnát felkockázzuk, serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor kisebb tálakba szedjük a salátát, majd a tetejére szórjuk az előzőleg száraz serpenyőben kicsit megpirított napraforgómagot és a szalonnapörcöt.

ELKÉSZÍTÉS 30 PERC
KALÓRIA 609 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2019/12. lapszámában jelent meg több különleges téli menüvel együtt. 

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter