HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 fej vöröshagyma, 60 dkg csirkemellfilé, olaj, só, 10 dkg aszalt paradicsom, 4 dl főzőtejszín
A kroketthez: 60 dkg burgonya, 4 dkg vaj, 4 tojássárgája + 2 egész tojás a beforgatáshoz, 10 dkg juhtúró, 1 dl főzőtejszín, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 csokor petrezselyem
1. A finomra vágott vöröshagymát serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott csirkemellet. Megsózzuk, együtt pirítjuk tovább, amíg a hús elveszti a nyers színét. Ekkor beledobjuk a felcsíkozott paradicsomot, majd felöntjük a tejszínnel. Sózzuk, ha szükséges, majd összeforraljuk.
2. A kroketthez a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Krumplinyomóval összetörjük, a vajjal, a tejszínnel és 2 tojássárgájával elkeverjük, majd hozzáadjuk a juhtúrót és az aprított petrezselymet. Alaposan összedolgozzuk, tenyérnyi pogácsákat formázunk belőle. A felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, bő olajban kisütjük mindkét oldalát, papírtörlőn lecsepegtetjük. A csirkeraguhoz kínáljuk.
ELKÉSZÍTÉS 60 PERC
KALÓRIA 840 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. számában jelent meg, több különleges burgonyás fogással együtt.
Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter