HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
1 dl 10%-os ecet, só, frissen őrölt bors, 80 dkg burgonya, 2 dl tejföl, 4 főtt tojássárgája, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál majonéz, 10 dkg lila káposzta, 10 dkg póréhagyma
A csirkecsíkokhoz: 50 dkg csirkemellfilé, kb. 5 dkg liszt, 2 tojás, 10 dkg natúr kukoricapehely, olaj a sütéshez
1. Az ecetet keverjük el 3 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk. A megtisztított, felkockázott burgonyát főzzük puhára sós vízben. Szűrjük le, tegyük az ecetes lébe kihűlni, majd szűrjük le. A tejfölt turmixoljuk össze a főtt tojássárgájával, ízesítsük a mustárral, majonézzel, sóval, frissen őrölt borssal.
2. Forgassuk össze a leszűrt burgonyával, végül szórjuk rá a finomra vágott lila káposztát és a póréhagymát.
3. A megtisztított, szárazra törölt csirkemellet csíkozzuk fel, forgassuk meg lisztben, majd mártsuk meg az elkevert tojások és a maradék liszt keverékében. Végül hempergessük meg a kézzel összetört kukoricapehelyben. Közepesen forró olajban süssük aranybarnára a csirkecsíkokat. Konyhai papírtörlőn csepegtessük le a felesleges zsiradékot. Tálaljuk a salátával.
ELKÉSZÍTÉS 50 PERC
KALÓRIA 620 KCAL/ADAG
A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/01. számában jelent meg, több nemzet burgonyás fogásával együtt.
Recept és fotó: Vrábel Kriszta