Készüljetek a szerelmesek napjára egy látványos grillázskrémes tortával!

Még nem tudjátok, mivel kedveskedjetek a szerelmeteknek Valentin-napon? Szerintünk abszolút sikert arathattok, ha elkészítitek meglepetésnek ezt a különleges grillázskrémes finomságot.

HOZZÁVALÓK EGY 18 CM ÁTMÉRŐJŰ TORTÁHOZ:

A tésztához: 28 dkg liszt | 1 teáskanál sütőpor | csipet só | 2 púpozott evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor | 17 dkg vaj/margarin | 25 dkg cukor | 2 tojás | 15 dkg tejföl

A grillázskrémhez: 30 dkg kristálycukor | 1 teáskanál citromlé | 3 evőkanál víz | 20 dkg durvára vágott mandula | 1,5 dl habtejszín

1. A tésztához a lisztet elkeverjük a sütőporral, a sóval és a kakaóporral. A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az egész tojásokat, majd kanalanként, felváltva belekeverjük a lisztes keveréket és a tejfölt. Simára keverjük.

2. A masszát sütőpapírral kibélelt, 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük.

3. A grillázskrémhez a cukrot világos aljú lábasba öntjük a citromlével és a vízzel, megkaramellizáljuk. Beleszórjuk a mandulát, felöntjük a meleg tejszínnel, 1-2 percig forraljuk.

4. A megsütött tortát a formából kivéve lehűtjük, végül ráöntjük a langyosra hűlt karamellt. Azonnal tálalható.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC
SÜTÉS 45 PERC
KALÓRIA 6563 KCAL/EGÉSZ TORTA

A recept eredetileg a Nők Lapja Konyha 2020/02. számában jelent meg több különleges Valentin-napi finomsággal együtt. 

Recept: Bereznay Tamás

Fotó: Körmendi Imre