Nem tudod eldönteni, hogy gyümölcsös, csokis vagy valamilyen piskóta alapú sütire vágysz? Nem is kell, ha az egészet "összegyúrod" egyetlen desszertbe!

23n1

HOZZÁVALÓK KB. 16 SZELETHEZ:

A piskótához: 4 tojás | 8 dkg cukor | 2 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | 1 teáskanál sütőpor | 8 dkg liszt
A krémhez: 4 dl tej | 7 dkg cukor | 1 csomag vaníliás pudingpor | 20 dkg puha vaj/margarin | 1 csomag vaníliás cukor | 20 dkg eper, kockázva
A díszítéshez: 10 dkg étcsokoládé | 5-6 szem eper

1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, belekeverjük a sárgájákat, végül hozzáforgatjuk a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet.

2. Egy kb. 30×30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen elkenjük benne a masszát. 170 ºC-ra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük (ne süssük túl, ha kiszárad, feltekeréskor eltörhet).

3. A krémhez pudingot főzünk a tejből, cukorból, a vaníliás pudingporból, ha kihűlt, habosra keverjük a nagyon puha vajjal/margarinnal és a vaníliás cukorral. 2-3 evőkanálnyi krémet félreteszünk.

4. A piskótát egy tiszta sütőpapírra fordítjuk, lehúzzuk a vele sült sütőpapírt. A krémet egyenletesen elkenjük rajta, majd rászórjuk a felkockázott epret. Szorosan feltekerjük, sütőpapírba csomagoljuk, és hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Dermedés után átkenjük a félretett krémmel, zöldséghámozóval forgácsolt étcsokoládéval panírozzuk. Tálalás előtt friss eperrel díszítjük.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 8-10 PERC
KALÓRIA: 236 KCAL/SZELET

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg még több finom epres desszerttel együtt.

Recept: Urbán Gábor

Fotó: Acsai Miklós