HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
45 dkg erdeigyümölcs-keverék (fagyasztott) | 1 evőkanál cukor | 1 rúd fahéj | 1 késhegynyi szegfűszeg | 1 kezeletlen citrom reszelt héja | 2,5 dl hideg habtejszín + a tálaláshoz tejszínhab
1. A gyümölcsöket cukrozzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 1 liter). Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.
2. Vegyük ki a fahéjat, botmixerrel pürésítsük, keverjük a leveshez a tejszínt, majd vízfürdőben hűtsük ki. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA 331 KCAL/ADAG
A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában találjátok, még több gyerekbarát fogással együtt.
Recept: Francsics Annamária
Fotó: Gyugyi Péter