A spárgaszezon már javában tart, ideje kihasználni a sokoldalú zöldséget, például egytálétel formájában!

23de

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

30 dkg zöld spárga (tehetünk bele fehéret is) | 40 dkg csirkemellfilé | 10 dkg sárgarépa | 5 dkg vaj | só, bors | 1 dl száraz fehérbor | 4 dl főzőtejszín | 1 dl tej | 5 dkg reszelt parmezán | 8 levél bazsalikom | 40 dkg penne tészta | 20 dkg camembert

1. A spárgát megpucoljuk, majd 5 cm-es darabokra aprítjuk. A csirkemellet felkockázzuk. A répát megpucoljuk, feldaraboljuk, forrásban lévő sós vízben 4-5 percig előfőzzük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

2. Egy magas falú serpenyőben a vajon kissé megpirítjuk a spárgát, majd hozzáadjuk a csirkemellet, sózzuk, addig pirítjuk, amíg a csirke elveszti nyers színét.

3. Ekkor hozzáadjuk a répát és a fehérbort, majd megborsozzuk. Pár percig forraljuk, majd belekeverjük a tejszínt, a tejet, a parmezánt és az aprított bazsalikomot.

4. Összeforgatjuk a leszűrt tésztával, a kockázott camembert-t tálalás előtt szórjuk rá.

ELKÉSZÍTÉS: 35 PERC
KALÓRIA: 1009 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában található, még több finom sprágás fogással együtt.

Recept: Tobai Róbert

Fotó: Gyugyi Péter