Kettő az egyben ebéd: zöldborsós csirkeragu sajtos püré alatt sütve

A gyereknap már ugyan elmúlt, de miért ne kedveskedhetnétek a kicsiknek egy-egy kölyökbarát fogással?! Következzen egy igazán különleges!

23i1

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

1 kg krumpli | 5 dkg vaj | 2 dl tej | só, frissen őrölt bors | 2 tojás | 10 dkg félkemény sajt | 1 fej vöröshagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 50 dkg csirkemellfilé | 40 dkg zsenge zöldborsó | 1 gerezd fokhagyma | 2 dl paradicsomszósz

1. A krumplit hámozzuk meg, kockázzuk fel, sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, törjük át a vajjal, tejjel. Sózzuk, borsozzuk. Ha kihűlt, keverjük el benne a felvert tojásokat, a reszelt sajtot.

2. A raguhoz dinszteljük meg az apróra kockázott vöröshagymát az olívaolajon, adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, pirítsuk át. Tegyük bele a zöldborsót, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel a paradicsomszósszal. Főzzük 15 percet.

3. Szedjük a ragut tűzálló tálba, fedjük be egyenletesen a sajtos pürével. 230 ºCra előmelegített sütőben süssük pirosra a püré tetejét.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA: 683 KCAL/ADAG

A recept több gyerekeknek való finomsággal együtt, a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában jelent meg.

Recept és fotó: Vrábel Kriszta, a Dolce Vita blog szerzője