A legnépszerűbb édesség kicsit másképp: csokoládés palacsintarolád vaníliapudinggal

Ha a mogyorókrémmel töltött amerikai palacsintát és a túrós-narancsos zabpehelypalacsintát már próbáltátok, itt egy újabb alternatíva, amit kár lenne kihagyni!

10

HOZZÁVALÓK 20-22 DARABHOZ:

2 tojás | 20 dkg liszt | 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor | csipet só | 4 dl szódavíz vagy szénsavas ásványvíz | 5 dl tej | 3 evőkanál olaj
A töltelékhez: 1 liter tej | 2 csomag vaníliás pudingpor | 3-6 evőkanál barna nádcukor | 20 dkg mirelit vagy friss piros gyümölcs (eper, málna, szeder, ribizli stb.)

1. A palacsinta hozzávalóit habverővel simára keverjük, majd forró palacsintasütőben kisütjük – 1 merőkanálnyit teszünk a tésztából a serpenyőbe, majd 2-2 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.

2. A töltelékhez a pudingport habverővel simára keverjük kevés tejjel. A maradék tejet a cukorral felforraljuk, majd a pudingos péppel besűrítjük.

3. A tölteléket a palacsintákba töltjük, feltekerjük, majd a piros gyümölccsel körítve tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
KALÓRIA 128 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2016/1. számában jelent meg, még több isteni palacsinta recepttel együtt.

Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője