Egy hétvégi grillezés a nyár legjobb programjai közé tartozik, főleg akkor, ha valami igazán finom újdonságot próbáltok ki – például receptünket!

33ez

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

80 dkg sertéstarja | só, bors | 2 evőkanál olívaolaj + a sütéshez | 1 evőkanál méz | 1 evőkanál mustár | 5 dl leszűrt húsleves | 5 dl tej | 25 dkg kukoricadara

1. A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, tálba tesszük. Az olajat, a mézet és a mustárt összekeverjük, rákanalazzuk, alaposan összeforgatjuk. Sütésig hűtőszekrényben pihentetjük, legalább 1 órán keresztül (bent lehet egy éjszakát is).

2. Közben megmelegítjük a húslevest a polentához, hozzákeverjük a tejet, sózzuk, ha szükséges. Belekeverjük a kukoricadarát, majd 10 perc alatt, folyamatos kevergetés mellett készre főzzük. A krémes polentát egy tepsibe kanalazzuk, és ujjnyi vastagon elsimítjuk. Ha már nem forró, hűtőbe tesszük, hogy kidermedjen.

3. Mikor a polenta kihűlt és megkeményedett, szeleteket vagy háromszögeket vágunk belőle, nagyon vékonyan ecsettel beolajozzuk, és grillen vagy egy kiolajozott serpenyőben mindkét felén megsütjük 3-3 perc alatt.

4. A húsok mindkét oldalát 4-5 percig sütjük a tűzön, majd levesszük, és a forró lap közelében pár percig pihentetjük. A polenta mellett paradicsomos, hagymás zöldsalátát is kínálhatunk mellé.

ELKÉSZÍTÉS: 50 PERC + PÁCOLÁS, HŰTÉS
KALÓRIA: 989 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2016. júniusi számában jelent meg. Ha szerettek a kertben sütögetni, érdemes a magazint a 19. oldalán fellapoznotok!

Recept: Hernyák Tomi

Fotó: Gyugyi Péter