HOZZÁVALÓK EGY ALAGÚTFORMÁHOZ:
A túrófagylalthoz: 2,5 dl tej | 10 dkg túró | 2 dl habtejszín | 10 dkg cukor | 1 citrom reszelt héja | 1 rúd vanília kikapart magjai
A barackfagylalthoz: 40 dkg őszibarack vagy nektarin (magozott mennyiség) | 14 dkg cukor | 2 dl víz
Az összeállításhoz: 20 dkg zabkeksz
1. A túrófagylalthoz összeforraljuk a tejet, a villával áttört túrót, a tejszínt, a cukrot, a citromhéjat és a vaníliarúd kikapart magjait. Kihűtjük, fagylaltgépben elkészítjük.
2. A barackból félreteszünk 1 darabot a díszítéshez, a többit apróra daraboljuk. A cukorral és a vízzel felforraljuk (nem kell tovább főzni!), majd botmixer segítségével pürésítjük. Kihűtjük, fagylaltgépben elkészítjük.
3. Egy alagútformát kibélelünk átlátszó fóliával, beletöltjük a túrófagylaltot, rászórjuk az összemorzsolt keksz felét, majd rárétegezzük a barackfagylaltot, végül a maradék kekszet is egyenletesen rászórjuk.
4. Fagyasztóba tesszük, tálalás előtt kifordítjuk, és a tetejét barackszeletek- kel díszítjük. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Tipp: Fagylaltgép hiányában tegyétek egy lapos tálba a masszát, rakjátok mélyhűtőbe, majd félóránként botmixerrel keverjétek át, míg teljesen megfagy.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC + FAGYASZTÁS
KALÓRIA: 2726 KCAL/EGÉSZ ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2016. július-augusztusi számában jelent meg, még több hűsítő finomsággal egyetemben.
Recept: Urbán Gábor
Fotó: Acsai Miklós