HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
2 darab padlizsán (kb. 80 dkg) | 80 dkg paradicsomszósz | 2 evőkanál olívaolaj | 1 gerezd fokhagyma| 2 evőkanál frissen aprított vagy 1 evőkanál szárított bazsalikom | só, frissen őrölt bors, szerecsendió | 50 dkg ricotta | 10 dkg feta sajt | 1-1 kis csokor snidling, petrezselyem, bazsalikom stb. | 15 dkg parmezán, reszelve
1. A padlizsánok szárvégeit levágjuk, hosszában, vékonyan felszeleteljük őket. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük (nem kell olajozni!), és 200 ºC-on 25 perc alatt megsütjük.
2. A paradicsomszószhoz keverjük az olajat, a reszelt fokhagymát, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. A ricottát elkeverjük a fetával és az aprított zöldfűszerekkel.
3. Innentől két lehetőségünk van: a padlizsánszeletekre kenjük a ricottakrémet, feltekerjük. A tekercseket egymás mellé rendezzük, és leöntjük a paradicsomszósszal.
4. Vagy készíthetjük úgy, mint a lasagnát, rétegezve: egy réteg paradicsomszósz, egy réteg padlizsán, egy réteg ricottakrém, majd ismét paradicsomszósz.
5. A tetejére parmezánt reszelünk, és 180 ºC-ra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.
ELKÉSZÍTÉS: 40 PERC
SÜTÉS: 25 + 45 PERC
KALÓRIA: 449 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg, még több zöldséges fogás társaságában.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője