HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg penne tészta | só | 1 nagy fej lila hagyma | 3 evőkanál olívaolaj | 20 darab koktélparadicsom | 10 dkg feta sajt | 10 dkg magozott fekete olívabogyó | 5 dkg rukkola
1. A pennét lobogó, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A lila hagymát csíkokra szeljük, az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat. Rámorzsoljuk a fetát, pár perc alatt kicsit összeesik, és levet ereszt a paradicsom, illetve kissé elolvad a feta.
2 Hozzáadjuk az olívabogyót, majd összekeverjük a leszűrt tésztával. Belekeverjük a rukkolát, tálaláskor még egy kicsit meglocsoljuk olívaolajjal.
ELKÉSZÍTÉS: 25 PERC
KALÓRIA: 653 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha július-augusztusi számában jelent meg, még több zöldséges fogás társaságában.
Recept és fotó: Nagy Tünde, az Ízbolygó blog szerzője